Celrà Aparadors Artístics 2020

L’Ajuntament de Celrà posa en marxa la segona edició del projecte

“Celrà Aparadors Artístics”

  • El projecte “Celrà Aparadors Artístics” té per objectiu dinamitzar i reactivar la vida comercial del municipi.
  • Hi participen fins a vuit artistes vinculats a Celrà i a l’àrea geogràfica del Ter-Gavarres.

Celrà, 24 de setembre de 2020 – Les Àrees de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Celrà, en col·laboració amb Cultural Rizoma, organitzen la segona edició del projecte Celrà Aparadors Artístics, amb l’objectiu de dinamitzar i reactivar la vida comercial del municipi.

El projecte pretén aixecar les persianes dels locals buits de Celrà i convidar al públic a transitar pels carrers del municipi per descobrir aquests espais i les propostes artístiques que alberguen. Enguany hi participen els creadors Pep Aymerich, Denys Blacker, Bussoga (Irina Grossu i Josep Motas), Azahara Cerezo, Maria Mercader, Yurian Quintanas, Mohammed er Rabehy i Ona Trepat.

La inauguració del projecte tindrà lloc el dissabte 26 de setembre a les 19 h a la plaça de l’Església de Celrà, des d’on s’iniciarà un itinerari guiat pels diversos espais i intervencions artístiques a càrrec dels artistes participants.

Els espais i les intervencions artístiques

Per aquesta segona edició del projecte, s’ha convidat fins a vuit artistes a presentar les seves propostes als aparadors de cinc espais comercials del municipi, actualment en desús.

La selecció pretén ser el màxim de diversa i, al mateix temps, representativa de la pràctica artística que es desenvolupa en aquest territori concret, tant pel que fa al nivell de professionalització i trajectòria, com per la varietat de disciplines que s’hi despleguen. Tot i això, els artistes participants mantenen un vincle ferm amb el municipi o amb l’àrea del Ter-Gavarres, ja sigui perquè són originaris d’aquest territori, perquè hi viuen o perquè la seva activitat professional es desenvolupa majoritàriament en aquesta àrea geogràfica.

D’aquesta manera, distribuïdes en els aparadors d’aquests espais s’hi podran visitar, fins al 15 de novembre, les propostes pictòriques de Maria Mercader (La Bisbal d’Empordà, 1969) i Mohammed er Rabehy (Marràqueix, 1991), la sèrie de gravats Herbari d’Ona Trepat (Girona, 1995), l’obra en ceràmica Ulls de l’estudi Bussoga, el projecte fotogràfic Silent rooms de Yurian Quintanas (Amsterdam, 1983), el conjunt d’escultures i la peça videogràfica de Pep Aymerich (Sarrià de Ter, 1962), la documentació, els vestigis i alguns dels elements presents en la performance Testimoni impotent que Denys Blacker (Londres, 1961) va realitzar l’any 1993 a la Fundació Espais de Girona i, finalment, la proposta d’art digital Velamos por tu seguridad, un dels primers projectes desenvolupats per Azahara Cerezo (Celrà, 1988).

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona dins la seva línia de subvencions de Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic 2020. I amb el suport de l’Associació de Comerciants de Celrà.

Per a més informació sobre el projecte, us podeu descarregar el programa detallat aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s